Millorar la qualitat de vida i la participació de la gent gran, amb la continuïtat del pla d’envelliment actiu amb programes de salut, de formació i participació

  • Pla de millora de la participació en el Casal de Gent Gran Casa de la Mina. S’ha treballat en l’estudi i redacció d’aquest Pla i s’ha comptat amb un recurs tècnic sol·licitat a la Diputació de Barcelona (2015-2016).
    Creació d’un òrgan de participació de la gent gran en el marc del projecte Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans. (2019)
  • Projecte d’envelliment actiu destinat a les persones majors de 55 anys en el centre Cívic de Can Cuiàs. Creació d’un espai de participació al barri de Can Cuiàs (2019)
  • Projecte Carnet Gent Gran +65.  S’ha fet l’estudi de viabilitat del projecte (2017).
  • Projecte “La gent gran és mou”Cada any es fan diverses sortides lúdiques i culturals a diferents indrets de la província de Barcelona.
  • Comunicació. S’ha creat un facebook d’envelliment actiu de Montcada i Reixac.
  • Projecte de Montcada Ciutat Amiga de les persones grans. Adhesió al projecte i inici de la diagnosi (2017-2018). En aquesta primera etapa del projecte s’ha fet un procés de participació que finalitzarà al gener de 2019. La segona part serà l’aprovació del Pla per part del Ple Municipal i l’inici de la implementació de les accions (2019-2020). Donat que es tracta d’un projecte de llarga durada, està prevista una primera revisió del Pla l’any 2020.
  • Espai formatiu Fundació “la CaixaEn el mes de setembre 2017 es fan les gestions necessàries amb la Fundació La Caixa per tal de beneficiar-nos de les activitats formatives destinades a persones grans que ofereixen als municipis per desenvolupar en Casals i altres equipaments municipals. Al gener de 2018 es va signar el conveni i es van posar en marxa una bateria de tallers i activitats en el Casal de la Gent Gran Casa de la Mina.
  • Aules de formació permanent. S’han iniciat les gestions per posar en funcionament un aula de formació permanent per a persones grans vinculades amb la universitat. (Inici previst, 2019).
Fet
FET