Compra agregada d’energia

Montcada i Reixac és un dels municipis pioners de Catalunya i Espanya que aposta per l’autoconsum i l’energia verda 100% certificada.

Des del departament de Promoció Econòmica i Ocupació sorgeix la iniciativa de donar suport a les empreses del municipi, i més concretament a les PIMES, microPimes i comerços en matèria de consum energètic.

Amb la creació d’un Grup de Compra Agregada d’Energia es pretén unificar esforços davant d’una situació complexa com és l’assessorament en aquesta matèria  i s’adopta una estratègia activa en el mercat lliure per tal de no anar a remolc de les comercialitzadores. L’Ajuntament de Montcada i Reixac pren un paper de mediador entre les empreses del seu municipi i comercialitzadores energètiques mitjançant la figura d’un Grup de Compra.

Cal afegir que en aquest procés ens assegurem que l’energia subministrada sigui energia renovable (verda) i cent per cent certificada (CNCM).

Aquest projecte neix l’any 2017 i el desembre de 2018 es realitza la subhasta pública, amb la consegüent consolidació del Grup el mes de febrer de 2019 amb la formalització dels primers contractes entre les empreses del Grup de Compra i les empreses adjudicatàries de la subhasta.

Fet
FET