% execució Àrea Presidència

L’ORGULL DE PODER MILLORAR LA CIUTAT

L’últim any d’implementació del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 ha estat, a nivell personal, el més satisfactori; no tan sols per les mesures aprovades, sinó per la sensació de poder mirar enrere amb l’orgull d’haver aconseguit tirar endavant molts dels objectius fixats fa quatre anys per l’equip de govern.

Durant el present mandat, i gràcies al full de ruta establert, hem estat capaços de construir una Montcada i Reixac més cohesionada, social, justa, plural i participativa. El poc marge de maniobra que hem tingut a nivell econòmic ha estat una dificultat afegida, però en cap cas un impediment per millorar la ciutat. L’actuació d’aquest executiu ha estat un clar exemple de com és d’important governar per a tota la ciutadania des d’un bon inici, gràcies al consens de l’equip de govern. El fet de governar en minoria ha suposat que recuperem la política en majúscules: la del pacte, el consens i els acords.

Un dels reptes més importants que hem afrontat al llarg del mandat ha estat el de sanejar els malmesos comptes municipals fruit de la deixadesa i la mala gestió de l’anterior equip de govern, sobretot pel que fa a les expropiacions i al pagament de 24 milions d’euros, que ha hipotecat els pressupostos i ens ha lligat de mans els propers anys. I ho hem fet sense augmentar la pressió fiscal a la ciutadania i incrementant la despesa social en més d’un milió d’euros. Pal·liar les diferències al nostre municipi protegint els més vulnerables ha estat un dels objectius que ens vam marcar des del primer dia.

Així mateix, hem començat a cohesionar una ciutat esquarterada per unes infraestructures que allunyen i dispersen els nostres barris. La lluita pel soterrament del tren, així com les diferents actuacions urbanístiques realitzades, posen el fil a l’agulla per cosir territorialment tots els barris. Ara que finalitza el mandat, podem dir que Montcada i Reixac comença a recuperar l’autoestima com a poble i l’orgull i el sentit de pertinença.

Laura Campos
Laura Campos - Alcaldessa